Principal
Prólogo
Introducción
Clasificación
Aerófonos
Cordófonos
Membranófonos
Idiófonos
Obradoiro
Artesáns
Bibliografía
Discografía
Ligazóns
Músicos
Agradecementos
Contacto
             

     Instrumentos Galegos Moisés Quintas Suárez

      

Clasificación

 

 

 

1  AERÓFONOS:

De bisel: chifre de  afiador (paragüeiro e capador), frauta de Pan ou siringa, pito, frauta globular (ocarina), frauta traveseira.

De lingüeta:

  • Simple: filharmónica, acordeón, clarinete, ronco, ronqueta e chillón (cando se emprega un pequeno pallón).

  • Dobre: o punteiro, o chillón (cando se emprega palleta).

  • Mixta: a gaita.

De boquilla: bucina, corno.

 

2  CORDÓFONOS:

Compostos: zanfona, violín.

 

3  MEMBRANÓFONOS: 

Percutidos:

  • Dunha membrana: pandeira ou pandeiro redondo, pandeireta.

  • De dúas membranas: tamboril, caixa, bombo, pandeiro (cadrado).

 

IDIÓFONOS: 

Percutidos: charrasco, ferriños, legón, fouce, lata de pemento, tixola, testo, prato, morteiro.

Entrechocados: tarrañolas, castañolas, culleres, paus, canaveira.

Raspados e fretados: cunchas, piñas, botella de anís.

Sacudidos: chocallo, campá, axóuxere.

Punteados: trompa ou birimbao.